Skip to main content
Marknadsföring

Så här köper du följare på Instagram – risker och fördelar

By 2023-03-05No Comments

Industrin för falska Instagram följare bygger på ett ganska frestande förslag: spendera lite pengar och få många följare. Över en natt kan du gå från några hundra följare till 10 000 eller fler. Med den ökningen är det säkert att följa med vinster och partnerskap?

Tyvärr måste jag förstöra din dröm, men nej. Trots att köpa Instagram följare är billigt och enkelt kan de dolda kostnaderna vara höga. Du kan förstöra ditt rykte, främmande dina verkliga följare och till och med förlora ditt konto om Instagram märker din bedrägeri. Om du försöker bli känd på Instagram eller bygga ditt företag kommer köpa följare inte hjälpa dig.

I det här inlägget går vi igenom branschen för falska följare och visar dig vad som händer när du köper Instagram följare. Istället för att lura dig till framgång, kommer vi också att visa dig hur du kan få fler Instagram följare med beprövade metoder.

Eller så kan du titta på videon av vårt senaste experiment där vi försökte köpa de dyraste följarna vi kunde:

Hur man köper Instagram följare

Först och främst: låt oss steg för steg titta på hur man köper Instagram följare. Efter det ska vi berätta varför du bör spara dina pengar och din värdighet.

Välj din leverantör

Det finns många företag som säljer falska Instagram följare, så du har gott om valmöjligheter här. Sök på ”köp Instagram följare” och du kommer att upptäcka en ny värld av företag med mycket tveksamma etiska principer.

Dessa företag fungerar lite annorlunda än för några år sedan. Tillbaka 2018 stängde Instagram ner sin offentliga API så att tredjepartsappar inte längre kunde posta.

Detta hade enorma konsekvenser för alla typer av företag, inklusive de som säljer Instagram följare och gillanden. En massa bot konton försvann över en natt, och tredjepartstjänster som gillade och följde konton slutade fungera. När den falska följarindustrin återhämtade sig hade några saker förändrats: tjänster slutade kräva dina inloggningsuppgifter och började betona att alla följare var ”riktiga” och ”autentiska”, inte botar.

Vi har samlat några av de mer välkända återförsäljarna nedan, men vi kan inte garantera att någon av dem bör lita på ditt kreditkortsinformation eller dina kontouppgifter. Du är på egen hand här!

Välj ditt plan

När du utforskar falska följar fronten kommer du att märka att det finns mer än ett alternativ tillgängligt för dig. Vissa företag erbjuder ett val mellan dina vanliga och ”premium” följare, och andra erbjuder ”hanterad tillväxt”. Alla dessa planer är beroende av användningen av klickfarmar, som utnyttjar dåligt betalda arbetare som ofta arbetar under svettbutiksliknande förhållanden. Det är bara en anledning till att undvika dem.

Basic

De mest grundläggande alternativen är också de mest uppenbara förfalskningarna: de har inga profilbilder eller inlägg på sin matris, men de existerar – i alla fall för tillfället. De är det billigaste alternativet, även om de kommer att beskrivas med den typ av superlativer du ser på bondens marknad: hög kvalitet, helt naturlig, frigående … faktiskt, det sista kanske bara gäller för ägg. Eftersom dessa falska följare är så uppenbara, tenderar de att bli raderade av Instagram ganska snabbt. Medan de varar kommer de inte att gilla eller kommentera några av dina inlägg.

Premium eller aktiva följare

Sedan har du ”premium” eller ”aktiva” följare. Dessa konton tenderar att se lite mer legitima

Välj antal följare

Fortfarande intresserad? Okej då! Nästa steg är att välja antalet följare du vill köpa.

Detta kommer att bero på din budget och den plan du väljer. De grundläggande falska följarna är ganska billiga, så du kanske frestas att köpa 5 000 eller 10 000 åt gången. Varför inte? Jo, eftersom en enorm ökning av följare över natten troligtvis kommer att höja några varningsflaggor med Instagram.

Av denna anledning erbjuder de flesta företag ”omedelbar eller gradvis” leveransalternativ. En mer gradvis leverans är mindre misstänkt, i teorin. Men förhållandet mellan falska och verkliga följare spelar roll, så tänk efter innan du köper ett stort antal.

Köp några likes eller visningar

Många av dessa företag är stolta över att vara en one-stop-shop för alla typer av falska interaktioner. Som ett resultat kan du också köpa likes på dina inlägg eller visningar på dina Instagram Stories.

I teorin lägger detta till trovärdighet genom att balansera de falska följarna med falskt engagemang. I praktiken är det osannolikt att lura någon.

Ta steget

Du har kollat igenom alternativen och beslutat dig, mot ditt bättre omdöme, för att gå vidare till kassan. Dags att lämna över ditt Instagram användarnamn, e-postadress och kreditkortsinformation.

Vissa företag kan uppmana dig att skapa ett konto, eller så kanske de hoppar direkt till det bra: betalningsinformationen. Om du är obekväm med att lämna ut dina kreditkortsuppgifter kan du kanske betala med PayPal eller kryptovaluta.

En viktig anteckning: om du inte väljer hanterad tillväxt, kommer du inte att bli ombedd att lämna över ditt Instagram-lösenord.

Vänta

De flesta företag lovar att du kommer att se nya följare inom 24-72 timmar, när avgiften på ditt kreditkort rensas.

De dyrare tillväxttjänsterna tar längre tid eftersom de lovar att gradvis växa ditt konto genom riktad interaktion eller automatisering. Vad betyder det för dig? Att det kan ta längre tid att inse att du har slösat dina pengar.

Var man kan köpa Instagram följare

Det finns många företag som säljer Instagram följare. Och medan du själv kan stirra ned i avgrunden och se vad som tittar tillbaka, har vi valt ut några av alternativen åt dig.

Som i vilken olaglig bransch som helst är återförsäljare benägna att byta namn och webbadresser för att försöka täcka över dåliga recensioner eller kundklagomål. Du kommer också att märka att varje företags webbplats ser ganska lika ut vad gäller layout, språk och prissättning. Det är ärligt talat svårt att skilja dem åt. Men vi har försökt:

Vinyadmedia: Vinyadmedia lovar ”snabbast leverans” och garanterar nya följare inom några timmar efter betalning. De har också en prenumerationstjänst för ”automatiska likes”: för en månadsavgift kan du få likes och videovisningar från ”riktiga användare” på varje nytt inlägg automatiskt.

Att köpa följare på Instagram kan verka lockande för dem som vill ha fler följare, men det finns både för- och nackdelar med detta. En fördel kan vara att det ger en ökning i antal följare och kan leda till en ökad exponering och möjlighet till samarbeten. Nackdelen är att dessa följare oftast är fejkade och ger ingen verklig engagemang, vilket kan skada ens trovärdighet och varumärke på sikt. Dessutom bryter köp av följare mot Instagrams riktlinjer och kan leda till avstängning eller bannlysning av kontot. Det är därför viktigt att noga överväga för- och nackdelar innan man bestämmer sig för att köpa följare.