Skip to main content

Allt fler konsumenter vill leva ett mer hållbart liv och minska sin miljöpåverkan. Ett sätt att bidra till detta är att välja ekologiska produkter. Detta gäller inte bara för mat och dryck, utan även för kläder och mode. Ekologiska produkter produceras utan användning av kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel, och djuren som används inom produktionen har bättre levnadsvillkor.

Vid produktionen av exempelvis kläder och mode är det viktigt att tänka på miljöpåverkan. Konventionell klädtillverkning innebär ofta användning av kemikalier för att färga tyg och behandla material. Genom att välja kläder av ekologiskt odlad bomull eller andra hållbara material kan man minska exponeringen för skadliga kemikalier.Och inte helt oväntat så är just kläder och mode en av de industrier som har störst inverkan på miljö och klimat!

Du blir vad du äter

När det gäller djurfoder är det viktigt att tänka på att djuren också påverkas av de kemikalier som används vid produktionen av deras foder. Genom att välja ekologiskt foder bidrar man till att minska exponeringen för skadliga ämnen för djuren, samtidigt som man stödjer en mer hållbar jordbruksproduktion. På sikt hamnar nämligen dessa kemikalier hos oss människor på ett eller annat sätt.

Även vid produktionen av vin är det viktigt att tänka på miljöpåverkan. Konventionell vintillverkning innebär ofta användning av kemikalier för att bekämpa skadedjur och sjukdomar. Genom att välja ekologiskt vin kan man undvika dessa kemikalier och bidra till en mer hållbar vinproduktion.

En blogg som skriver om just hållbarhet och miljö är ekofant.se, dom täcker det mesta från vin och mat till kläder och mode! Genom att välja ekologiska produkter bidrar man till att främja en mer hållbar produktion och konsumtion, samtidigt som man stödjer en mer rättvis och ansvarsfull hantering av djur, miljö och människor inom klädtillverkning. Det är ett enkelt och viktigt sätt att göra skillnad i vardagen och bidra till en mer hållbar framtid.