Skip to main content

Att organisera ett trevligt företagsevent är inte särskilt svårt, eller? Ibland kan det som först känns kanske simpelt, vara lite krångligare och kanske framförallt mer tidskrävande än man först räknat med. Men det finns hjälp att få, att organisera ett lyckad företagsevent kan bli både kul och enkelt. Här är några användbara tips.

Planera utifrån besökarna

Vilka är deltagarna på ditt företagsevent? Gör upp hela din eventplan utifrån vad ditt events målgrupp sannolikt uppskattar och fundera på vad som kan hålla de engagerade och glada från start till slut. Tänk ut oväntade saker och skapa ett program som gör din publik intresserade. Se till att ditt event får dina deltagare att känna det du vill att de ska känna. 

Förenkla genom att använda ett digitalt verktyg

Ha allt du behöver på ett och samma ställe, nämligen mobilen. Bara du har en internetuppkoppling kan du ha koll på allt du behöver kring ditt event. Få en bra överblick av intäkter, antal sålda biljetter, bokningar eller avbokningar och mycket mer. Magnet är ett bra exempel på en plattform som är specifikt byggd för att hjälpa dig att organisera event. Ta emot betalningar, skapa marknadsförande innehåll, få användbar data, skicka inbjudningar, se eventuellt gästlista och en hel del annat. 

När läget är under kontroll kan du lägga mer fokus på själva planerandet och spara tid från administration och annat. Det är inte så dumt att ha full koll.

Event ska vara kul

Ha kul medans du och ditt team planerar företagseventet, för det kommer sannolikt att smitta av sig. Även om du ska ha ett lite mer seriöst företagsevent finns det nästan alltid plats för någon typ av roligt inslag. För det ska även vara kul att gå på företagsevent.

Skapa gärna en trevlig och avslappnad atmosfär där det är nära till skratt. Det kan du påverka med allt från val av programledare, bakgrundsmusik, dekorationer, mat och mycket annat. Saker som kan ses som små detaljer kan faktiskt betyda mycket. Som sagt, se till att dina deltagare lämnar ditt event med stora leenden.