Skip to main content

När du besöker Rom finns det några saker du bör göra och platser att besöka. Det är huvudstaden i Italien, och det är centrum i huvudstaden Rom. Rom har en speciell kommun som heter Comune di Roma Capitale. När du är i Rom kan du se Colosseum, Domiziane, Piazza del Popolo och mycket mer. Läs vidare för att lära dig mer om stadens historia och vad du kan göra när du är där.

Romerska imperiet

Romarriket var den post-republikanska perioden i antikens Rom. Den bestod av stora territoriella innehav i och runt Medelhavet, samt Nordafrika och Västasien. Kejsare hade ansvaret för imperiet. Under denna tid fanns det många kulturer och religioner. Här kommer vi att diskutera vad som gjorde det romerska riket så unikt. Och varför vi borde lära oss om det. Det finns många olika teorier om det romerska riket.

Colosseum

Under det romerska imperiets höjdpunkt var Colosseum en plats för gladiatorstrider, exotiska djurmord, offentliga avrättningar och scenkonst. Det är ett bra exempel på romersk kultur som kombinerar krig, ära och makt. Idag kan du fortfarande se några av dessa händelser. Och när du besöker Colosseum, missa inte möjligheten att ta en rundtur.

Domiziane

Om du letar efter boende i Rom, överväg att bo på Residenza Domiziano. Detta boutiquehotell i Roms historiska centrum erbjuder moderna bekvämligheter, stora fönster och ljusa trämöbler. Rummen har parkettgolv och är inredda med ljusa trämöbler och djärvare gardintyger. Detta hotell ligger mitt i hjärtat av Rom och erbjuder gratis Wi-Fi, en restaurang och ett museum med kopior av berömda mästerverk.

Piazza del Popolo

Den antika egyptiska obelisken, som står i centrum av Piazza del Popolo, är en av Roms populäraste sevärdheter. I närheten finns tvillingkyrkorna från 1600-talet och Porta Flaminia, en gammal romersk port som byggdes under imperator Aurelianus regering. Det var också det första som resenärer såg när de kom in i Rom. Detta torg är det perfekta stället att se ett berömt konstverk, som en staty.

Roma Termini

Centralstationen i Rom heter Termini, efter stadsdelen med samma namn. Distriktets namn kommer från de gamla Diocletianusbaden. Termini är ett bra ställe att ta tunnelbanan eller bussen på, eller helt enkelt ta sig till en destination i staden med tåg. Medan du är i Rom, missa inte ditt tåg på Termini! Här är några tips för att göra resan ännu roligare!

Dolce vita livsstil

Dolce vita livsstil i Rom är ett bra sätt att njuta av det bästa av den italienska kulturen. Det har medelhavsvibbar och en mängd olika kulturella platser. Staden är hem för Duomo och Ponte Veccho. Turister kan ägna sig åt shoppingturer eller njuta av en romantisk gondoltur längs den stora kanalen. På sextiotalet kan du också njuta av livsstilen ”dolce vita” i Rom.

Vägar

Roms vägar byggdes inte som moderna vägar. Istället byggdes de genom en process som kallas rudus. Till skillnad från idag var rudus gjorda av krossat kakel, grus, tegel och betong. Senare skulle gatstenarna sättas i cement. Slutresultatet blev en slät yta för bilarna att köra på. I antikens Rom var vägarna gjorda av lavasten eller kiseldioxid.