Skip to main content

Miljöbestämmelser och sociala frågor är en kritisk komponent i gruvdrift i Mexiko. Utöver miljöskyddslagar omfattas gruvföretag av flera juridiska och sociala krav, inklusive tillstånd för vattenutvinning, utsläpp av avloppsvatten, avfallshantering och landåtervinning. Gruvbolag måste betala en royalty till staten på 7,5 % av EBITDA och 0,5 % av guld- och silverförsäljningen för att upprätthålla lika villkor med lokala samhällen. Även om regeringen har gjort vissa framsteg mot miljöutbildning är yrkesverksamma inom geovetenskap fortfarande underrepresenterade i Mexiko.

Oaxaca

Oaxaca, Mexiko är hem för en levande kultur och olika traditioner. Huvudstaden är Oaxaca de Juárez, eller helt enkelt Oaxaca City. Det är huvudstad i staten och är också kommunsäte för den omgivande kommunen Oaxaca. Staden har ett blomstrande nattliv och många konstgallerier. Om du letar efter en unik och autentisk upplevelse är Oaxaca ett måste.

Droghandel i Mexiko

Våldet i Mexiko har ökat i decennier, men för fyra år sedan tillkännagav regeringen ett krig mot narkotikahandel. President Felipe Calderon hade bara suttit i två veckor när han tillkännagav kriget. Sedan dess har narkotikahandel i Mexiko blivit ett växande problem. I år tar dock regeringen åtgärder för att bekämpa den organiserade brottsligheten. I en ny rapport redogörs för organisationens historia.

Kultur i Mexiko

Mexikos kulturlandskap är rikt med både bestående traditioner och moderna förändringar. Kvinnor i Mexiko ägnar sig åt ett brett utbud av arbete utanför hemmet, även om många överklasskvinnor fortfarande delar ansvaret för spädbarnsvården. En dubbelmoral fortsätter att råda i dejting, fritidsaktiviteter och utbildningsalternativ. Både män och kvinnor behåller sin religiösa övertygelse, och uppvisningar av machismo och marianismo (vördnaden av Jungfru Maria) ses ofta. Våld mot kvinnor är fortfarande ett allvarligt problem.

Ekonomi i Mexiko

Mexiko är ett land i södra Nordamerika. Officiellt kallad Förenta Mexikanska staterna, det gränsar till Stilla havet i norr, USA i söder, Karibiska havet i väster och Mexikanska golfen i öster. Medan det är hem för cirka 200 miljoner människor, är dess befolkning drygt 100 miljoner. Det finns många saker att veta om ekonomin i Mexiko. Lär dig om dess regering och ekonomi. Det finns många fördelar med att besöka landet, inklusive shopping på dess många berömda stränder.