Skip to main content
Allmänt

Vårda ditt hår efter vintern: 5 enkla tips

By 2024-03-18No Comments

Vintern kan vara tuff för ditt hår. Den torra luften, kylan och statisk elektricitet kan göra håret torrt, frissigt och sprött. Men oroa dig inte, det finns enkla åtgärder du kan ta för att återställa glansen och hälsan till ditt hår nu när våren är här.

Skydda ditt hår från solen

1. Fukta, fukta, fukta!

Efter vintern behöver ditt hår extra fukt för att återhämta sig. Använd ett fuktgivande schampo och balsam regelbundet, och komplettera med en inpackning en eller två gånger i veckan. Hårinpackningar ger en intensiv fuktboost och kan reparera skadade hårstrån. Leta efter produkter som innehåller ingredienser som aloe vera, glycerin eller panthenol, som alla är fuktgivande.

2. Var försiktig med värmeverktyg

Värmeverktyg som hårtork, plattång och locktång kan göra håret ännu torrare och mer skört. Om du måste använda dem, se till att använda värmeskyddande produkter och var försiktig med temperaturen. Använd hellre lägre temperaturer och undvik att använda värmeverktyg varje dag.

3. Klipp bort kluvna toppar

Kluvna toppar gör håret frissigt och slitet. Se till att klippa bort dem regelbundet, ungefär var sjätte till åttonde vecka. Att klippa dig regelbundet ger dig också en fräsch frisyr och hjälper till att ditt hår växer friskt och starkt.

4. Använd en leave-in-balsam

En leave-in-balsam ger extra fukt och glans till håret, och kan också hjälpa till att reda ut tovor och frissighet. Applicera en liten mängd leave-in-balsam i handdukstorkat hår, fokusera på längderna och topparna.

5. Skydda ditt hår från solen

Solens UV-strålar kan bleka och skada håret. Använd en hatt eller scarf när du är utomhus i solen, och applicera en produkt med UV-skydd i håret.

Bonustips:

  • Drick mycket vatten för att hålla huden och håret hydrerat.
  • Ät en hälsosam kost med massor av frukt och grönsaker, som ger vitaminer och mineraler som är bra för håret.
  • Massera hårbotten regelbundet för att stimulera blodcirkulationen och hårcellernas tillväxt.

Genom att följa dessa enkla tips kan du ge ditt hår den vård det behöver för att återhämta sig efter vintern och bli friskt och glansigt igen. Vill du få professionell hjälp så rekommenderar vi att du boka till hos en frisör och då kan vi tipsa om en bra frisör på Södermalm, Salong Bella vita.